Ghid Deschidere firma, Alegere Denumire+Idei Nume Firma pt Proiect Fonduri UE

[convertkit form=2659418]

In acest articol vei afla toate informatiile necesare pentru a deschide o firma si pentru a alege numele firmei tale in conformitate cu legile din anul 2021!

De asemenea, daca esti interesat de deschiderea unui PFA, atunci ai nimerit unde trebuie! Procesul este similar, chiar ai nevoie de mai putine acte decat cele necesare unui SRL!

Hai sa aflii mai multe despre cum se infiinteaza o firma si cum se alege denumirea firmei tale in mod corect si legal…


Ghid Alegere Denumire si Idei de nume de firma in 2021

Alegerea numelui pentru firma ta in anul 2021 depinde de cadrul legal ( de legile date pana acum ce au fost actualizate prin alte legi ). Cum poate fi un proces complicat, venim ca să te ajutam atat cu idei pentru numele viitoarei tale firme, dar și butoane prin care să aflii și alte informații necesare .

Ce inseamna SRL?

SRL inseamna Societate cu Raspundere Limitată. Vedeti intialele.

Ce inseamna deci un SRL( o societate cu raspundere limitata)?

O societate cu raspundere limitata este un tip de firmă pe care o poti deschide si este cel mai utilizat din toate tipurile de societati ce activeaza in Romania si in lume. Un SRL este asadar o alegere dintr- lista mult mai mare de societati comerciale (de firme adică), dintre care amintim

Tipuri de firme

 • Societate in Comandita Simpla (SCS)
 • Societate in Comandita in mume Colectiv (SCC)
 • Societate cu Raspundere Limitata (SRL)- cel mai intalnit tip de firma
 • Societate pe Actiuni
 • PFA- Persoana fizica Autorizata
 • Intreprindere Familiala
 • Intreprindere Individuală
 • si multe alte exemple de firme

Cand vă gânditi la a deschide o firma, nu trebuie sa va intereseze doar să aveti toate actele , ci trebuie să stiti si tipul de firmă care e cel mai potrivit pentru ce aveti de gand sa faceti.


Procesul de infiintare a unei firme SRL ( adica a unei societati cu raspundere limitata) este detaliat mai jos. De asemenea, va putem ajuta noi cu toate hartiile necesare ca să deschidem firma pentru dvs pentru o mică sumă de bani care să justifice alergătura după hartii, avize, stat la coadă,masina ce asigura transportul,etc..

De ce este SRL cel mai intalnit tip de firma?

Datorită ultimului cuvant din denumirea sa si anume limitat..Adica cine nu doreste raspundere limitată dacă nu se descurcă? Cu alte cuvinte, un SRL este un tip de firmă ales deoarece, dacă nu te descurci cu firma, tu ca administrator si principal responsabil nu plătesti decât cu ce ai pe firmă, nu vin să îți ia și casa de exemplu.

De asemenea, poti sa ai parteneri, sa ai un procent din intreaga firma, de exemplu 50-50 cu sotia, dar si alte beneficii..

Dacă SRL-ul înfiinţat are venituri de sub 65000 euro pe an, el va fi încadrat în categoria microîntreprinderilor, beneficiind de înlocuirea impozitului pe profit de 16% cu un impozit pe venit de 3%.

Adică alegând să infiintati o firma de tip SRL plătiti mai tarziu impozit pe banii castigati mai mic.

De aceea firma noastra oferă servicii de infiintare firmă de la 450 de lei ( si nu trebuie doar sa fie SRL/PFA…)

Unde se inscrie o firmă?

Firma se inscrie la ONRC, unde ONRC vine de la Oficiul National al Registrului Comertului. Asa cum ati observat, N vine de la National, adică la nivel de Judet exista o subsidieră a ONRC la care trebuie sa mergeti.

De asemenea, o firmă se poate verifica / inscrie si online!

Regulile pentru alegerea numelui firmei

Ca să alegeți un nume de firma, trebuie in primul rand să aveți în vedere legislația actuală legată de acest subiect.

Legislatia romanească legata de alegerea denumirii firmelor (societatilor comerciale din Romania) este reprezentată de această lege…

Legea nr. 26/1990 privind registrul comertului, republicata, cu modificarile si completarile ulterioare- A se vedea Capitolului 4 – Regimul firmelor si emblemelor

Normele metodologice privind modul de tinere a registrelor comertului, de efectuare a inregistrarilor si de eliberare a informatiilor, aprobate prin Ordinul Ministrului Justitiei nr. 2.594/C/2008, Capitolul 1 – Inmatricularea / Sectiunea I – Operatiuni prealabile inmatricularii / Subsectiunea 1 – Verificarea disponibilitatii si/sau rezervarea firmei

Alegerea denumirii firmei tale trebuie să verificata in baza de date nationala ca sa nu existe deja o firma cu asemenea nume. De asemenea, in vederea inregistrarii trebuiesc analizate conditiile generale si speciale de legalitate, de disponibilitate si de distinctivitate fata de firmele inregistrate in registrul comertului sau rezervate .

Prin distictivitate vrea să se inteleagă gradul de unicitate al numelui firmei ales de dvs fata de alte firme deja existente pe piata ( De exemplu Adidas sa concureze cu un brand numit Adibas )

Firma trebuie sa fie scrisa cu caractere latine, in primul rand in limba romana, (si abia apoi alte limbi ) si sa nu produca confuzie cu alte firme sau denumiri inregistrate anterior.

Dreptul de folosinta exclusiva asupra firmei se dobandeste doar prin inscrierea acesteia in registrul comertului.

Adică dacă vrei să te folosești doar tu de numele firmei tale, si să nu ai un vecin care să il poată folosi, trebuie ca să o inregistrezi pe numele tau.

Tot vorbind de gradul de unicitate (cat e de distinctiv acel nume de firma), trebuie sa stiti ca o firma este distinctiva atunci cand consta intr-o denumire care nu este necesara, generica sau uzuala si atunci cand nu este identica sau similara cu alte firme inregistrate anterior in registrul comertului.

Distinctivitatea firmei se apreciaza atat din punctul de vedere al elementelor vizuale (logo de exemplu), cat si al subiectelor cuvintelor care formeaza denumirea fimei.

Nu reprezinta elemente de distinctivitate:

 • a) articularea cuvintelor;
 • b) inversarea ordinii cuvintelor care au intrat in componenta unei firme inregistrate sau rezervate;
 • c) dublarea uneia sau mai multora dintre literele ori cifrele care au intrat in componenta unei firme inregistrate sau rezervate;
 • d) adaugarea sau eliminarea adverbelor, prepozitiilor, conjunctiilor, numerelor, semnelor de punctuatie si a altor particularitati similare, avand o semnificatie vaga, precum si a abrevierilor care nu sunt de natura sa schimbe intelesul denumirii;
 • e) utilizarea unor cuvinte diferite din punct de vedere semantic, dar identice fonetic;
 • f) folosirea unor prescurtari ale cuvintelor care intra in componenta unei firme inregistrate sau rezervate;
 • g) utilizarea simbolurilor echivalente literelor si cuvintelor, de exemplu, @, #, % etc.;
 • h) utilizarea/neutilizarea diacriticelor;
 • i) adaugarea, eliminarea sau inlocuirea unei parti din denumirea inregistrata sau rezervata, daca adaugarea, eliminarea sau inlocuirea nu schimba intelesul firmei sau utilizarea cuvintelor “grup”, “holding”, “company”, “trust”, “com”, “trans” ori altele asemenea;
 • j) adaugarea cuvantului “Romania” indiferent de limba in care este redat.

Mentionam ca este important ca sa se verifice numele firmei in timp real deoarece anumite cuvinte nu pot face parte din denumirile firmelor,deoarece deja ar fi un grad prea mare de similitudine. Așadar, vă puteți trezi cu numele de firmă innacesibil CU TOATE CA este disponibil!


Acte infiintare SRL- Acte necesare infiintare firma

Ca să puteți să inființați o firmă, trebuie ca să vă pregătiți toate actele de dinainte de a ajunge la Oficiul National al registrului Comertului (ONRC). Dacă nu, veți fi trimis inapoi pentru o mică hârtie. De asemenea, există si mult progres și din partea statului roman, căci unele unele parti din procesul de infiintare a unei firme se pot face si online.. Vedeti mai multe detalii mai jos

1.Strangerea actelor din dosarul de infiintare a firmei

Se pregateste un dosar cu actele necesare infiintarii unei firme. Acest dosar se numeste un dosar de infiintare si va contine

 • Copie după B.I./ C.I./ Paşaport al asociatului/ asociaţilor;
 • Copie după B.I./ C.I./ Paşaport al administratorului/ administratorilor;
 • Copia după contractul de spaţiu al viitorului sediu social (cu datele de identificare ale proprietarilor) şi, dacă este cazul, al spaţiului unde va fi punctul de lucru;
 • Rezervarea de denumire a firmei;
 • Contractul de comodat care acordă dreptul de folosinţă al spaţiului sediului social;
 • Acordul asociaţiei de proprietari/ locatari şi acordul vecinilor ai căror pereţi se învecinează cu sediul social, în cazul în care acesta se află într-un imobil de locuinţe colective;
 • Actul Constitutiv al firmei;
 • Declaraţia de asociat sau de asociat unic, autentificată la notarul public;
 • Specimenul de semnătură al asociatului/ asociaţilor;
 • Dovada depunerii capitalului social, pentru care banca va întocmi un dosar separat;
 • Cererea de înfiinţare a firmei;
 • Anexa privind înregistrarea fiscală a firmei;
 • Declaraţia pentru obţinerea autorizaţiilor.

2. Depunerea acestui dosar la Registrul Comertului

La resedinta de Judet de care apartineti, veti depune actele si veti primi la schimb un bon…Acest schimb nu e decat inceputul procesului de inregistrare a firmei. Aici aveti de platit taxe la Registru, si apoi se depun la Registratura impreuna cu alte elemente specifice ( foaia de calcul, chitanta pentru plata taxei de inregistrare).

3. Ajungeti la judecată – procesul de judecata pentru infiintarea firmei

Tot in aceasta institutie, si anume la Registrul Comertului , se va desfasura o sedinta de judecata conform cu bonul de inregistrare primit.

Ar trebui sa stiti ca este posibil ca sa trebuiasca sa oferiti explicatii judecatorului daca exista lucruri ce nu au fost clare/ dacă există complicatii in procesul de infiintare a firmei. De asemenea, ar trebui sa stiti ca daca acest judecator vă va amâna, atunci ati putea astepta chiar si mai mult de 5 saptamani (peste o lună).

4.Ridicarea dosarului

Tot de la registrul Comertului, de data asta de la departamentul Eliberari, veti ridica dosarul final. Asa cum am mai spus, legea ce stabileste termenele de finalizare a procedurilor de la Registrul Comertului este legea 31/1990 in forma sa actualizata si aceasta lege specifică ca in 3-5 zile lucratoare de la aprobarea dosarului puteti să ridicati dosarul.

Cum aleg CODUL CAEN de activitate pentru firma mea?

Citit lista urmatoare unde aveti lista cu activitatile pe care le puteti selecta atunci cand deschideti o firma.

CE ESTE UN COD CAEN


CAEN înseamnă Clasificarea Activităților din Economia Națională. Codurile CAEN sunt împărțite în 4 niveluri, astfel:

 • secțiune – primul nivel, conține titlul domeniului de de activitate
 • diviziune – al doilea nivel, format dintr-un cod numeric din două cifre
 • grupă – al treilea nivel, cod numeric din trei cifre
 • clasă – al patrulea și ultimul nivel, cod numeric din patru cifre

Orice companie românească trebuie să aibe un singur cod CAEN principal, ce reflectă obiectul principal de activitate și se regăsește și pe certificatul de înregistrare.

Pe lângă codul CAEN principal, o firmă poate alege și alte coduri CAEN ce vor reflecta activitățile secundare ale acesteia.

Apasa butonul de mai jos pentru a vedea TOATE DOEMNIILE DE ACTIVITATE LEGALE, Apoi reveniti aici pentru a afla mai multe informatii despre procesul de infiintare firma

[convertkit form=2659065]

Idei despre cum să alegi denumirea firmei tale

Generator nume firma

Ca să iți alegi un nume de firma cu cuvinte din limba engleza, noi sugeram acest site – Business Name Generator

Această unealtă va produce “generate a short, brandable business name using artificial intelligence” adică un nume de brand SCURT, ce poate fi numele brand-ului tău și care a fost conceput cu ajutorul inteligentei artificiale.

Așa cum spune si numele, denumirea aceasta este gândită de o inteligență artificialpă, deci nu există vreo garanție că această denumire este și liberă la ONRC.

Pentru aceasta trebuie ca să verificăm , cum o să vedem mai jos.

idei-denumire-firma-creare-firma-denumire-societate-comerciala
idei-denumire-firma-creare-firma-denumire-societate-comerciala

Sfaturi generare nume de firma

Alegeti o denumire in functie de publicul tinta- Daca vreti sa lucrati cu strainatatea, un nume scurt si disponibil a deveni numele dvs de brand, precum cele mai de sus generate pentru Travel reprezintă alegerea indicată. Dacă vă referiți la un public cu o medie de varsta mai inaintată, un nume romanesc reprezinta cea mai buna denumire de firmă .

Cum aleg numele firmei mele?

Idei de nume de firma in 2021

Evitați numele greu de scris. …
Nu alegeți un nume care ar putea fi limitativ pe măsură ce afacerea dvs. crește. …
Efectuați o căutare aprofundată pe Internet. …
Obțineți numele de domeniu .com. …
Folosiți un nume care transmite o anumită semnificație. …
Efectuați o căutare a mărcii comerciale. …

Acesti pasi sunt esentiali pentru ca sa nu aveti probleme mai tarziu.

Cautare nume firma- Cum verific dacă numele este disponibil?

Ca să verificati disponibilitatea unui nume de firmă, trebuie să vă folositi de site-ul ONRC.

Pasii pentru verificarea disponibilitatii unei denumiri de firma sunt

 1. Mergeti AICI-ONRC- Verificare Disponibilitate

Creem un cont aici cu datele dvs

Instructiunile ONRC legate de aceasta etapa mentioneaza

1. Solicitant

Lista de profiluri contine profilurile salvate anterior prin cererile online si se poate creea un profil nou prin «Adauga»

 • Se poate modifica, sterge sau alege un profil din lista
 • Butonul «Pasul urmator» selecteaza implicit profilul din « Contul meu »
 • Pentru solicitantul cetatean roman se completeaza obligatoriu localitatea, actul de identitate, seria si numarul

Important! Persoana care formuleaza cererea va fi afisata pe dovada de rezervare si aceasta trebuie sa aiba calitatea de asociat/actionar/imputernicit in viitoarea firma care va fi inmatriculata

Apoi treceti la sectiunea solicitare

 idei denumire firma nume de firma verificare nume ONRC
idei denumire firma nume de firma verificare nume ONRC

2. Solicitarea de disponibilitate a denumirii de firma alesă

 • Se completeaza denumirea solicitata si se alege forma juridica din lista afisata, dupa care se actioneaza butonul «Verifica» pentru verificarea disponibilitatii:
 • Denumirea nu trebuie sa contina deloc forma juridica.
 • Pentru persoanele fizice autorizate, denumirea trebuie sa fie identica cu cea din cartea de identitate (inclusiv liniuta si ordinea nume prenume)
 • In cazul in care denumirea poate fi rezervata, utilizatorul trebuie sa aleaga motivul solicitarii. In acest caz, este afisata o lista cu denumirile avand un anumit grad de similaritate, care va fi listata ca anexa la dovada de rezervare. Aprecierea disponibilitatii denumirii o va face persoana desemnata cu ocazia solutionarii dosarului de inmatriculare
 • Denumirea este rezervata temporar (maxim 15 min) pana la transmiterea solicitarii, iar dupa ce s-a transmis cererea, rezervarea devine permanenta si se inscrie in catalogul de denumiri
 • In cazul in care denumirea nu poate fi rezervata, este afisata lista denumirilor identice/similare in functie de gradul de similaritate (diferenta de 1 – 3 caractere fata de denumirile existente in catalog)
 • In cazul in care denumirea solicitata contine cuvinte/sintagme interzise conform legii 26/1990, este afisat un mesaj de avertizare si utilizatorul poate apasa linkul «Denumirea propusa contine cuvinte/sintagme ce nu pot fi folosite conform legii 26/1990»
 • In cazul in care denumirea solicitata contine cuvinte/sintagme pentru care este necesar avizul din partea autoritatilor publice, este afisat un mesaj de avertizare si utilizatorul este redirectat catre formulare online “Verificari preliminare” pentru a trimite solicitarea de rezervare
 • In cazul unor verificari repetate, sistemul valideaza prin codul CAPTCHA utilizatorul uman prin butonul «Introduceti codul»
 • Daca denumirea se poate rezerva, fiind disponibila cu similarititi, se permite transmiterea solicitarii
 • Daca denumirea nu este disponibila, utilizatorul poate relua procedura de verificare completand o denumire noua

3. Transmiterea solicitarii mai departe

 • La pasul «Transmitere solicitare» sunt afisate in sumar informatiile despre solicitant, data expirarii rezervarii, motivul si denumirea aleasa.

Este raspunderea utilizatorului sa verifice si sa se asigure ca denumirea aleasa este cea dorita, deoarece dupa ce se transmite nu mai poate reveni la pasii anteriori.

Atentie! Dupa transmiterea solicitarii, sistemul va genera in maxim 15 – 20 min dovada de rezervare si va afisa linkul de descarcare la fisierul pdf semnat electronic.

4. Descarcam dovada rezervarii

Pe pagina «Detalii» a cererii , sistemul afiseaza informatii privind:

 • Numar portal, numar inregistrare, numar verificare, denumire solicitata
 • Solicitant, adresa, motivul solicitarii, data expirarii

Utilizatorul va astepta pana cand dovada de rezervare este generata cu succes in portal, caz in care este afisat link-ul pentru descarcarea dovezii de rezervare .

 • In dreptul etichetei «Document» apare link-ul «Descarca(pdf) », prin care se poate descarca dovada de rezervare (semnata electronic)
 • Solicitantul va fi informat pe email, atunci cand dovada de rezervare este disponibila in portal

Atentie! Pe adresa de e-mail, declarata initial la inregistrarea contului in portal, se va transmite intreaga corespondenta legata de tranzactiile online efectuate prin accesarea acestui serviciu.Atragem atentia ca atunci cand, in cadrul serviciului online de rezervare, utilizatorul stationeaza mai mult de 5 minute (ramane intr-o anumita pagina fara a mai efectua nicio actiune), acesta va fi verificat prin introducerea codului Captcha sau va fi necesar un refresh al paginii.

idei-denumire-firma-nume-de-firma-verificare-nume-ONRC
idei denumire firma nume de firma verificare nume ONRC

4. Rezervare nume firma. Cum rezerv numele de firmă pe care îl vreau?

Acum că am văzut că este disponibil , putem să mergem in etapa urmatoare din procesul de selectie a denumirii firmei.

Pe langa vechea optiune, de a merge fizic la ONRC (la sucursala locala, nu la Bucuresti) ca să rezervăm numele de firma ales, Statul Roman acum incepe să ofere și optiunea de a merge și ONLINE.

Vom detalia ce este specific pentru fiecare optiune de rezervare a numelui firmei.

Rezervarea online are o valabilitate de 48 de ore (2 zile din acel moment) . Trebuie dupa aceea să mergeti oricum la ONRC ca să completati cererea de infiintare a firmei pe baza dovezii rezervarii denumirii, sau nu reusiti sa rezervati online, atunci trebuie sa mergeti la sediul ONRC. Acest ultim fel de rezervare a denumirii este mult mai lung, adică are o valabilitate de 3 luni de zile.

Cand mergeti pe ruta -prezenta fizica la ONRC- Atunci puteti ca să va prezentati la ONRC si veti completa de acolo o cerere tip de rezervare a denumirii Firmei.

Rezervare nume firma ONLINE

Regulile pentru alegerea numelui firmei Idei despre cum să alegi denumirea firmei tale Cautare nume firma- Cum verific dacă numele este disponibil Ghid Alegere Denumire si Idei de nume de firma in 2021 Unde se insc

Rezervarea online a denumirii firmei se face astfel (instructiuni oficiale ONRC)

1. Pe pagina «Detalii» a cererii , sistemul afiseaza informatii privind:

 • Numar portal, numar inregistrare, numar verificare, denumire solicitata
 • Solicitant, adresa, motivul solicitarii, data expirarii

2. Utilizatorul va astepta pana cand dovada de rezervare este generata cu succes in portal, caz in care este afisat link-ul pentru descarcarea dovezii de rezervare .

 • In dreptul etichetei «Document» apare link-ul «Descarca(pdf) », prin care se poate descarca dovada de rezervare (semnata electronic)
 • Solicitantul va fi informat pe email, atunci cand dovada de rezervare este disponibila in portal

Atentie! Pe adresa de e-mail, declarata initial la inregistrarea contului in portal, se va transmite intreaga corespondenta legata de tranzactiile online efectuate prin accesarea acestui serviciu.Atragem atentia ca atunci cand, in cadrul serviciului online de rezervare, utilizatorul stationeaza mai mult de 5 minute (ramane intr-o anumita pagina fara a mai efectua nicio actiune), acesta va fi verificat prin introducerea codului Captcha sau va fi necesar un refresh al paginii.

Cum verifici o firma inactiva ? Verificare stare firma anaf

Regulile pentru alegerea numelui firmei Idei despre cum să alegi denumirea firmei tale Cautare nume firma- Cum verific dacă numele este disponibil Ghid Alegere Denumire si Idei de nume de firma in 2021 Unde se insc
Regulile pentru alegerea numelui firmei Idei despre cum să alegi denumirea firmei tale Cautare nume firma- Cum verific dacă numele este disponibil Ghid Alegere Denumire si Idei de nume de firma in 2021 Unde se insc

Verificarea unei firme se poate face si gratuit si cu plata.

Daca doriti informatii generale, puteti scrie pe site-uri de specialitate precum termene.ro numele firmei (denumirea oficială a societatii comerciale) și veti putea vedea datel epublice ale acesteia, ce sunt publicate de catre Statul Roman prin intermediul Ministerelor sale. Cum am spus ,acestea reprezeinta date publice, dar ca aceste site-uri precum ce lamintit mai sus, ca să isi acopere costurile, oferă mult mai multe informatii folosindu-se de catre modelul de afaceri freemium, adică trebuie să plătești ca să aflii mai multe informatii.

Costuri infiintare firma (SRL,PFA,…)

Pentru a infiinta o firma, firma noastra va cere doar 450 de lei pentru toate hartiile, toată alergatura si pentru a aplica corect legislatia in vigoare. De exemplu, dacă va razganditi si schimbati domeniul de activitate, veti fi nevoit sa platiti peste 267 de lei pentru o singura modificare.. De aceea, va invitam sa ne solicitati ajutorul ca sa nu va folositi zilele de concediu pentru acest lucru.

Infiintare firma online

Regulile pentru alegerea numelui firmei Idei despre cum să alegi denumirea firmei tale Cautare nume firma- Cum verific dacă numele este disponibil Ghid Alegere Denumire si Idei de nume de firma in 2021 Unde se insc
Regulile pentru alegerea numelui firmei Idei despre cum să alegi denumirea firmei tale Cautare nume firma- Cum verific dacă numele este disponibil Ghid Alegere Denumire si Idei de nume de firma in 2021 Unde se insc

Infiintarea unei firme poate fi un proces complicat ,pplin de hartii si de refuzuri pentru ca nu ati ales un cuvant potrivit..Sau poate fi un proces simplu, căci ne puteti contacta folosind butonul de mai jos si noi , contra unei sume de bani, va vom ajuta in acest proces laborios ..Tot ce trebuie sa faceti este sa faceti la notar o procura pentru o persoana de contact ce se va ocupa de infiintarea firmei si cateva denumiri de firmă in caz ca nu nimerim din prima și vom putea ca să facem noi totul mai departe….

Asa, puteti să aflati ultimele informatii despre posibilitatile de obtinere de bani europeni (exista masuri din care puteti ca sa obtineti chiar si 70.000 de euro FARA CA SA PUNETI VREUN BAN!)

Daca sunteti interesati de mai multe idei de afaceri, avem o lista de peste 1051 de idei de afaceri pentru care puteti obtine fonduri europene nerambursabile !

Daca doriti ca sa fiti sunati de clienti si sa nu alergati dupa ei, trebuie sa aveti un site web prin care spuneti ce oferiti, si trebuie ca un realizator de site web sa se ocupe de imaginea firmei dumneavoastra, ca sa convingeti oamenii sa va sune si sa va ofere de munca!

Alte surse de bani pentru afacerea ta:

IDEI DE AFACERI FONDURI EUROPENE NERAMBURSABILE

Vezi mai jos cateva dintre ideile de afaceri ce au reușit la altii in alte regiuni si pe care am putea să le implementam si pentru tine.

 • Spalatorie de masini

  Recuperezi banii rapid
  De departe una din cea mai bună idee de afacere. Clientii vin direct la tine și cheltuie cel puțin 50 de lei pe lună.
 • Gradinita/Spatiu Educational

  Parintii oferă ce e mai bun copiilor lor
  Cu un plan de afaceri bine pus la punct, cu care vă putem ajuta noi, poate fi o afacere profitabilă din primul an.
 • Service Auto

  Barbatii iubesc femeile si masinile din viata lor
  Si pentru aceasta afacere poți obține finantare integrală , adică costurile cu proiectul să fie plătite din fonduri europene nerambursabile.Cum îți sună asta?
 • Laborator de cosmetice naturale

  O idee de proiect pentru partenera ta
  Ai tot auzit de ECO. Ai tot vazut cati bani intră intr-o lună pe cosmetice..Crezi ca unele mai scumpe si mai bune vor fi cautate de doamne?
 • Coafor

  Intotdeauna e nevoie
  Nu doar o femeie poate conduce un coafor. Trebuie doar să fie organizat, si acest proiect european cu finantare nerambursabila va fi un succes- Aparatura si Instrumentele necesare sunt platite de UE*
 • Design Grafic

  Librariile nu au doar carti
  Este o afacere profitabilă mai ales pentru o persoana cu inclinatii artistice. Tot ce trebuie este promovare online si aparatura.Aceste cheltuieli sunt eligibile ( le plateste Uniunea)

Vrei si mai multe Idei de afaceri?

IDEI DE AFACERI PE BANI PUTINI
 -PROIECTE EUROPENE-

Proiectare de Constructii

Departamentul nostru de proiectare are colegi pe TOATE specialitățile necesare pentru o construcție (Inginerie Structurală, Arhitectură și Instalații). Avem implementate sute de proiecte care împreună adunate ajung la valori de ordinul zecilor de milioare de euro.

Proiecte de Case, deja finalizate!

Departamentul nostru de proiectare a efectuat foarte multe lucrări de PROIECTE DE CASE până acum și acum putem să vă oferim proiecte de case mici la preturi mici ce deja au fost aprobate de către autorități.

Proiectele noastre de case mici au fost  alcătuite de către toți colegii noștrii, pe TOATE specialitățile necesare pentru o construcție (Inginerie Structurală, Arhitectură și Instalații)

Creare de site-uri web

Realizarea de site-uri web și de promovarea în mediul online pentru proiectele de fonduri europene  este absolut necesară pentru o afacere. Vei putea astfel ca să fii găsit de către clienți în timp ce tu îți faci treaba, și,dacă ai noroc, vei fi sunat ca să ți se ofere de muncă/să vinzi/etc..

De aceea, am venit în întâmpinarea voastră ca să scoatem \\\”Norocul\\\” din ecuație și să vă ajutăm .

Accesare fonduri europene

Știați că la o renovare majoră sau chiar și pentru o închiriere de locuință legea românească spune că este obligatoriu ca aceea construcție să aibă un certificat energetic?

Eliberarea de certificate energetice și executarea de Audit-uri Energetice pentru construcții este o obligație LEGALĂ! Adică nu este ceva ceea ce ar trebui, ci este obligatoriu prin lege ca o construcție să aibă un certificat energetic. Aflați mai multe pe site.

Serviciile noastre pe langă accesarea de fonduri europene

Oferim o gamă variată de servicii pentru afacerea ta

Firma de accesare de fonduri europene nerambursabile UTOPIAN oferă și alte servicii conexe, considerate necesare de către alți beneficiari de proiecte scrise pentru accesarea fonduri nerambursabile.

Află mai multe
Contacteaza-ne!