Ghid accesare fonduri europene 2021 ..Gratuit!

Află toate informatiile necesare ca să reușești să accesezi fonduri europene nerambursabile in 2021 folosind acest

Ghid accesare fonduri europene 2021 ..Gratuit! Hai să incepem!

Ce sunt fondurile europene ( fondurile UE)?

Fondurile europene (cunoscute drept fonduri UE) reprezinta bani dati de catre Uniunea Europeană pentru ca sa apara noi firme de succes in Romania…Așa ca Uniunea da bani la oamenii din Romania ce au idei de afaceri (tineri/batrani, barbati/femei,nu conteaza) si acest articol va arata TOT ce trebuie să ști ca să accesati fonduri europene in 2021!

Vor pri prezentate mai jos mai multe masuri (adica buzunare cu bani) de unde puteti ca sa cereti bani europeni. ..De asemenea, la sfarsitul fiecarei masuri veti putea ca sa vedeti GRILA DE PUNCTAJ, adică grila dupa care vor judeca ideea de afaceri pe care o ai, și așa și tu vei știi dacă are sau nu sanse de succes!

Această grilă este la sfârșitul fiecărui articol .

Până atunci,acest Ghid de Accesare de fonduri UE este pregătit special pentru anul 2021 și prezintă TOATE informațiile necesare pentru a accesa fonduri europene !

Cine poate primi fonduri UE?

Pe lista celor care pot primi finanțare prin fonduri europene nerambursabile intră următoarele categorii:

 • Întreprinderile mici și mijlocii (IMM-uri) – Un IMM este o întreprindere cu 50-250 angajați și cu o cifră de afaceri mai mică de 50 de milioane de euro pe an
 • ONG-urile – organizațiile neguvernamentale și cele ale societății civile 
 • Afacerile dezvoltate de tineri – Astfel de programe se adresează tinerilor cu vârsta cuprinsă între 13 și 31 de ani, organizațiilor de tineret sau altor grupuri care lucrează pentru dezvoltarea socială și economice a tinerilor
 • Cercetătorii – Există mai multe surse de sprijin dedicate organizațiilor sau persoanelor fizice implicate în cercetare. 
 • Agricultorii – agricultorii sau administratorii terenurilor pot solicita plăți prin intermediul politicii agricole comune
 • Autoritățile publice – autoritățile locale, regionale sau naționale pot solicita fonduri europene nerambursabile pentru dezvoltare și eficientizare.

Ce tipuri de fonduri europene pot fi accesate?

Fondul European de Dezvoltare Regională (FEDR) – Pentru acest fond, pot fi aplicate proiecte ce țin de creșterea competitivității IMM-urilor, dezvoltarea regională, cercetarea sau dezvoltarea urbană durabilă.

Fondul de Coeziune (FC) – este implicat în finanțarea proiectelor ce țin de mediu și folosirea unor surse regenerabile de energie, transport, infrastructură.

Fondul Social European (FSE) – se ocupă cu apariția unor noi locuri de muncă și asigurarea de oportunități profesionale pentru toți cetățenii UE.

Fondul European Agricol pentru Dezvoltare Rurală (FEADR) – prin acesta, UE dorește să contribuie la dezvoltarea zonei rurale.

Fondul European pentru Pescuit și Afaceri Maritime (FEPAM) – este destinat proiectelor din domeniul pescuitului și al afacerilor maritime.

Cum poți accesa fonduri europene pas cu pas?

Dacă vrei să accesezi aceste fonduri europene nerambursabile, va trebui să respecți anumiți pași.

Mai jos ai un scurt ghid cu tot ceea ce trebuie să faci: 

Pasul 1: Identificarea investiției 

 • Trebuie să stabilești ideea de afacere
 • Realizezi unui plan de afaceri
 • Stabilești o strategie de investiții pe termen lung
 • Trebuie să încadrezi afacerea într-unul dintre programele europene de finanțare 
 • Verifici dacă respecți criteriile de eligibilitate
 • Stabilești valoare totală a proiectului
 • Stabilești sursa de finanțare pentru restul de 30% din proiect 

Pasul 2: Pregătirea dosarului

 • Va trebui să apelezi la reprezentanții Organismului Intermediar
 • Stabilești obiectivele clare ale proiectului
 • Consultantul completează hartiile necesare pentru aprobarea dosarului . Cheltuielile cu consultanta sunt cheltuieli eligibile( Sunt platite de catre uniunea europeana si NU de tine)

Pasul 3: Depunerea proiectului

 • Depunerea dosarului proiectului
 • Se realizează evaluarea economico-financiară a dosarului
 • Semnezi contractul de finanțare sau respingere 

Pasul 4: Implementarea proiectului

 • Începi să pui în aplicare proiectul în funcție de perioada menționată în dosar 
 • Depui cererea de rambursare 
 • Obții  fondurile europene în maximum 80 de zile

Acum că știi acest proces cât de cât , îți oferim și peste 1051 de idei de afaceri profitabile pe fondurie europene .

 • Top 10 Afaceri cu bani putini in 2022

  Top 10 Afaceri cu bani putini in 2022

 • Afla care e cea mai simpla afacere non-agricola la tara!

  Afla care e cea mai simpla afacere non-agricola la tara!

 • Măsura 4.1 – Investiții în exploatații agricole-Fonduri europene pentru fermieri

  Măsura 4.1 – Investiții în exploatații agricole-Fonduri europene pentru fermieri

 • Fonduri UE pentru procesarea produselor agricole

  Fonduri UE pentru procesarea produselor agricole

Pentru cine este acest ghid de accesare de fonduri europene in 2021?

Uniunea Europeană oferă bani pentru dezvoltarea Romaniei și nu este interesată decât de faptul ca să ai o idee de afaceri (precum una din cele peste 1051 de idei profitabile descrise de noi AICI)

Așadar, există fonduri europene pentru tineri, există fonduri europene pentru femei dar și fonduri pentru la sat (pentru proiecte din mediul rural)… Așadar, acest GHID DE ACCESARE DE FONDURI EUROPENE este pentru oricine caută exemple de proiecte europene aprobate , ce pot fi repetate și de ei cu un succes poate și mai mare!

De asemenea, acest ghid SPUNE CLAR – Cheltuielile cu consultanta pentru accesarea de fonduri UE sunt cheltuieli ELIGIBILE! Acest cuvant vrea să spună că costurile cu munca consultantului ce vă va ajuta NU LE VEI PLĂTI TU, CI UNIUNEA EUROPEANĂ!

Asadar, atunci cand te-ai hotarat asupra afacerii tale, poți să ne contactezi cu incredere că vei ajunge ca să ai și tu un proiect aprobat , finantat din fonduri europene nerambursabile!

Cum trebuie folosit acest ghid pentru accesare de fonduri europene in 2021?

Acest ghid pentru accesarea de fonduri europene nerambursabile este special pregătit pentru cei ce doresc ca să aibe unul sau mai multe proiecte europene aprobate și să aibă propria afacere, finanțată din banii Uniunii Europene, cu foarte putini bani de la ei (sau chiar deloc!)

Da, ai citit bine !

Exista masuri ce presupun ca să primești chiar si 70.000 de euro , iar tu, cel ce ai ideea de afaceri, NU TREBUIE SA PUI VREUN BAN!

Exista deci multe oportunitati de afaceri folosind banii europeni și nu conteaza daca esti femeie/ tanar/ la sat/ daca nu ai mai accesat fonduri pana acum, tu poți ca să accesezi fonduri europene nerambursabile!

Ca să reușiti ca să accesati, ghidul acesta vă prezinta informatiile generale pe care trebuie sa le stiti, iar FIECARE MASURA IN PARTE VA DESCRIE tot CE TREBUIE SĂ STITI.

PENTRU A VEDEA FIECARE MASURĂ DIN CARE PUTETI OBTINE BANI EUROPENI, APASĂ BUTONUL DE MAI JOS!

Alte surse de bani pentru afacerea ta:

IDEI DE AFACERI FONDURI EUROPENE NERAMBURSABILE

Vezi mai jos cateva dintre ideile de afaceri ce au reușit la altii in alte regiuni si pe care am putea să le implementam si pentru tine.

 • Spalatorie de masini

  Recuperezi banii rapid
  De departe una din cea mai bună idee de afacere. Clientii vin direct la tine și cheltuie cel puțin 50 de lei pe lună.
 • Gradinita/Spatiu Educational

  Parintii oferă ce e mai bun copiilor lor
  Cu un plan de afaceri bine pus la punct, cu care vă putem ajuta noi, poate fi o afacere profitabilă din primul an.
 • Service Auto

  Barbatii iubesc femeile si masinile din viata lor
  Si pentru aceasta afacere poți obține finantare integrală , adică costurile cu proiectul să fie plătite din fonduri europene nerambursabile.Cum îți sună asta?
 • Laborator de cosmetice naturale

  O idee de proiect pentru partenera ta
  Ai tot auzit de ECO. Ai tot vazut cati bani intră intr-o lună pe cosmetice..Crezi ca unele mai scumpe si mai bune vor fi cautate de doamne?
 • Coafor

  Intotdeauna e nevoie
  Nu doar o femeie poate conduce un coafor. Trebuie doar să fie organizat, si acest proiect european cu finantare nerambursabila va fi un succes- Aparatura si Instrumentele necesare sunt platite de UE*
 • Design Grafic

  Librariile nu au doar carti
  Este o afacere profitabilă mai ales pentru o persoana cu inclinatii artistice. Tot ce trebuie este promovare online si aparatura.Aceste cheltuieli sunt eligibile ( le plateste Uniunea)

Vrei si mai multe Idei de afaceri?

IDEI DE AFACERI PE BANI PUTINI
 -PROIECTE EUROPENE-

Proiectare de Constructii

Departamentul nostru de proiectare are colegi pe TOATE specialitățile necesare pentru o construcție (Inginerie Structurală, Arhitectură și Instalații). Avem implementate sute de proiecte care împreună adunate ajung la valori de ordinul zecilor de milioare de euro.

Proiecte de Case, deja finalizate!

Departamentul nostru de proiectare a efectuat foarte multe lucrări de PROIECTE DE CASE până acum și acum putem să vă oferim proiecte de case mici la preturi mici ce deja au fost aprobate de către autorități.

Proiectele noastre de case mici au fost  alcătuite de către toți colegii noștrii, pe TOATE specialitățile necesare pentru o construcție (Inginerie Structurală, Arhitectură și Instalații)

Creare de site-uri web

Realizarea de site-uri web și de promovarea în mediul online pentru proiectele de fonduri europene  este absolut necesară pentru o afacere. Vei putea astfel ca să fii găsit de către clienți în timp ce tu îți faci treaba, și,dacă ai noroc, vei fi sunat ca să ți se ofere de muncă/să vinzi/etc..

De aceea, am venit în întâmpinarea voastră ca să scoatem \\\”Norocul\\\” din ecuație și să vă ajutăm .

Accesare fonduri europene

Știați că la o renovare majoră sau chiar și pentru o închiriere de locuință legea românească spune că este obligatoriu ca aceea construcție să aibă un certificat energetic?

Eliberarea de certificate energetice și executarea de Audit-uri Energetice pentru construcții este o obligație LEGALĂ! Adică nu este ceva ceea ce ar trebui, ci este obligatoriu prin lege ca o construcție să aibă un certificat energetic. Aflați mai multe pe site.

Serviciile noastre pe langă accesarea de fonduri europene

Oferim o gamă variată de servicii pentru afacerea ta

Firma de accesare de fonduri europene nerambursabile UTOPIAN oferă și alte servicii conexe, considerate necesare de către alți beneficiari de proiecte scrise pentru accesarea fonduri nerambursabile.

Află mai multe
Contacteaza-ne!